donderdag, 24. juli 2008 - 11:05

Arrestatieteam overmeestert agressieve man

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft woensdagavond een arrestatieteam ingezet om te voorkomen dat een verwarde agressieve man zichzelf en zijn omgeving iets zou aandoen. De man ging door het lint en was niet voor rede vatbaar.

Woensdagmiddag gooide de 39-jarige Rotterdammer een fiets tegen een passerende politiebus en een kruk tegen een personenauto op de Strevelsweg. De man schold de agenten uit en rende zijn woning aan de Strevelweg binnen en dreigde zijn woning in brand te steken. Ook bedreigde hij de politiemensen met de dood. Een gedeelte van de Strevelsweg werd afgezet en de brandweer en ambulance werden, uit voorzorg, ter plaatse gevraagd.

De ernstig verwarde man weigerde met de korpsonderhandelaar te praten. Ondertussen dreigde hij naar beneden te springen en sprenkelde benzine in zijn woning.

Het arrestatieteam heeft, voor de veiligheid van omwonenden, hulpverleners en de man zelf, inzet gepleegd en de man in zijn woning aangehouden. Niemand raakte gewond. De 39-jarige man is overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):