woensdag, 27. augustus 2008 - 23:28

Arsenal oppermachtig voor FC Twente

(Elfvoetbal) Het Champions League-sprookje van FC Twente is definitief voorbij. Na de 2-0 thuisnederlaag twee weken geleden, was Arsenal woensdagavond in het eigen Emirates Stadium oppermachtig: 4-0.

De houterige Enschedese verdedigers totaal niet waren opgewassen tegen de pijlsnelle
aanvallers van The Gunners, zo bleek al snel. Vooral voor Jeroen Heubach was het een avond om snel te vergeten. De 33-jarige back had zijn handen vol aan Theo Walcott, die er keer op keer vandoor ging over rechts en voor het nodige gevaar zorgde.

Dat Twente met een 1-0 achterstand de rust inging, mag een klein wonder genoemd worden. Met name Robin van Persie hielp enkele grote mogelijkheden vakkundig om zeep. In minuut 22 schoot hij de bal, op aangeven van Nasri, bijna het stadion uit, in de 39e minuut miste hij voor open doel, nadat Walcott vanaf rechts voorzette en Nikolay Mihaylov, de vervanger van de aan zijn kuit geblesseerde Sander Boschker, uit postie was.

Toch wist Arsenal in de eerste helft wel het net te vinden. Walcott's voorzet in de 27e minuut belandde in eerste instantie bij een Twente-speler, maar een sliding van Van Persie zorgde ervoor dat Samir Nasri in balbezit kwam. De Fransman kapte Douglas en Edson Braafheid beheerst uit en schoof het leer met links langs Mihaylov.

In de tweede helft leverde het veldoverwicht Arsenal meer goals op. In de 52e minuut bracht een dekkingsfout van Douglas Nicolas Bendtner in positie. De spits schoof de bal in de verre hoek, maar zag de voet van Mihaylov redding brengen. William Gallas was er echter meteen bij om de rebound binnen te lopen: 2-0.

Ook Walcott kende deze avond nog een persoonlijk succesje. De rappe Engelsman kon, na een wat gelukkige aanraking van Bendtner, vrij doorlopen richting doel, waarna hij de Twente-sluitpost met een bekeken bal kansloos liet in de verre rechterhoek.

Bendtner bezegelde het niet gunstig gezinde Twente-lot in de voorlaatste minuut van de wedstrijd. Denilson wist de bal, na een klutssituatie in het strafschopgebied van Twente, met de hak voor de voeten van de Deen te brengen: 4-0.