zaterdag, 24. mei 2008 - 21:48

Artsen in opleiding helpen zieke knuffels

Emmen

In het Scheperziekenhuis in Emmen stonden zaterdag op de knuffelpoli de hele dag artsen in opleiding (co-assistenten) klaar om zieke knuffels beter te maken. Het was een komen en gaan van kinderen op de knuffelpoli, waar de meegebrachte knuffel werd onderzocht en behandeld door de artsen in opleiding.

Na eerst in de speciale wachtkamer voor zieke knuffels te hebben plaatsgenomen, gingen de kinderen naar de spreekkamer van de knuffeldokter. Na het onderzoek door de knuffeldokter werd er een röntgenfoto gemaakt werden er verbandjes aangelegd, pleisters geplakt en kwam het gebroken pootje in het gips. Na de behandeling lag er voor de kinderen een speciaal diploma klaar.

Tijdens de opendag in 2006 van het ziekenhuis werd er voor de eerste keer een knuffelpoli gehouden en dit was zo succesvol dat de artsen in opleiding besloten om dit opnieuw te organiseren. Met de knuffelpoli willen de co-assistenten de kinderen op een leuke manier kennis laten maken met het ziekenhuis, bovendien is het voor de co-assistenten een leuke en leerzame manier in het omgaan met kinderen aldus co-assistente Ester Broekman.
Provincie:
Tag(s):