donderdag, 17. april 2008 - 15:09

Asbest aangetroffen bij Fortlaan Noord

Utrecht

Bij bodemonderzoek op het bedrijventerrein aan de Fortlaan Noord is in een deel van de verharde ondergrond asbest aangetroffen. Om risico’s voor de omgeving te voorkomen heeft de gemeente het terrein direct met folie afgedekt. Direct betrokkenen zijn door de gemeente persoonlijk geïnformeerd.

De aanwezigheid van asbest in het pad kan risico's voor de gezondheid met zich meebrengen. Door het afdekken van het terrein kan de asbest niet meer vrijkomen. De gemeente onderzoekt nu hoe de asbest het beste verwijderd kan worden. Op dit moment is niet te zeggen of mensen in het verleden risico hebben gelopen.

Op het terrein Fortlaan Noord komen in de toekomst woningen. De gemeente onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn. Vooruitlopend op de woningbouw is grondonderzoek verricht. Hieruit bleek de aanwezigheid van asbest. Ook het terrein van de scouting dat naast het bedrijventerrein ligt, wordt onderzocht. De gemeente heeft de scouting geadviseerd hun terrein voorlopig niet te gebruiken. De scouting volgt dit advies op en het terrein is met hekken afgezet. De resultaten van dit onderzoek zijn over ongeveer vier weken beschikbaar.

Betrokken bewoners en bedrijven ontvangen vandaag van de gemeente een wijkbericht over de situatie. Aanstaande maandag 21 april om 19.30 uur organiseert de gemeente voor omwonenden een bewonersbijeenkomst in Buurthuis Zuilen, Ludgerusstraat 251 in Zuilen.
Provincie:
Tag(s):