vrijdag, 25. juli 2008 - 14:47

Asbest vrij bij brand aan Domineesweg

Urk

Bij een brand in de nacht van woensdag op donderdag 24 juli bij een schuur aan de Domineesweg vlak bij Urk is asbest vrijgekomen. Er zijn geen gewonden gevallen. Op het perceel staan meerdere schuren, één van de schuren is helemaal uitgebrand, de andere gebouwen zijn behouden. Dit heeft de gemeente Emmeloord bekendgemaakt.

De melding van de brand kwam donderdagochtend rond 0.30 uur binnen. Het brandweerkorps uit Urk heeft de brand geblust. De brandweer heeft nog enige uren nodig gehad met het nablussen van de brand.

Asbest
Het asbest zat in de dakbedekking van de uitgebrande schuur. Omdat er weinig wind was, zijn de asbestdeeltjes in de directe omgeving van de schuur neergedaald. Andere woningen of bedrijven hebben geen overlast.

Afzetting
Het besmette gebied is inmiddels afgezet. De asbestdeeltjes worden zo snel mogelijk opgeruimd. Uit voorzorg zet het Waterschap een klein deel van de Zuidermeerdijk af, zodat wandelaars en toeschouwers van het skûtsjesilen niet op de dijk kunnen komen.

De boerderij staat vlakbij het bedrijventerrein van Urk, maar valt nog net onder Noordoostpolder. In de schuur lagen oude bouwmaterialen.
Provincie:
Tag(s):