woensdag, 2. januari 2008 - 12:04

Asbest vrij na brand

Hattem

Bij een brand in een schuur aan de Schipsweg in Hattem is dinsdag 1 januari asbest vrijgekomen. Bij de brand raakte niemand gewond, wel werden verschillende brandweerlieden en omwonenden besmet met asbest.

Omstreeks 16.00 uur werd gemeld dat er brand was uitgebroken in een schuur bij een woning aan de Schipsweg. De brandweer had het vuur snel onder controle. Bij deze brand kwam asbest vrij, waardoor enkele brandweerlieden en omwonenden werden besmet. Ook kwamen asbestdeeltje terecht op drie van de vier woningen in de buurt van de schuur.

De omgeving werd afgezet, de besmette woningen in de buurt van de schuur werden ontruimd en de bewoners werden opgevangen in de woning waar geen asbest op terechtkwam.

Inmiddels zijn alle besmette personen gedoucht en vrij van asbest. Geprobeerd wordt om de drie woningen waarop asbest terechtkwam nog vanavond te ontsmetten, zodat de bewoners de nacht in hun eigen huis kunnen doorbrengen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Deze wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):