maandag, 20. oktober 2008 - 9:39

Asbest vrijgekomen bij felle brand in loodsen

Scheemda

Een uitslaande brand heeft zondagavond twee loodsen verwoest in Scheemda. Bij de brand is asbest vrijgekomen, zo meldt de brandweer.

De brandweer werd rond 21.00 uur gealarmeerd voor een brand in een gebouw aan de Eexterweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een felle uitslaande brand in een tweetal loodsen van firma Ger de Roos en werd onmiddellijk opgeschaald. Brandweer Winschoten kwam vervolgens eveneens ter plaatse met twee tankautospuiten en een hoogwerker.

In de loodsen bevonden zich onder andere een voorraad meubelstoffen, onderdelen voor caravans en campers en een werkplaats. Omdat de brand zich snel ontwikkelde kon deze alleen van buitenaf bestreden worden. Om 01.15 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De schade aan beide loodsen is groot. 

Het dak van een van de loodsen bevatte asbest, dat bij de brand is vrijgekomen. De verspreiding van de deeltjes is echter beperkt gebleven tot het terrein waarop de loodsen stonden en dat van een naastgelegen bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf zal het asbest opruimen. Er hebben zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan. 

De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met nablussen.
Provincie:
Tag(s):