donderdag, 10. april 2008 - 9:49

Asbestmeldpunt vermindert administratieve lasten

Den Haag

Staatssecretaris Heemskerk verwacht dat een nieuw Centraal Asbest Informatiepunt een besparing aan administratieve lasten voor het bedrijfsleven oplevert van meer dan 1 miljoen euro per jaar. Dat zei hij woensdag 9 april 2008 bij de presentatie van de e-Readiness monitor van IBM in Den Haag.

Melden van asbestverwijdering en controleren van uitgevoerde wijzigingen wordt door het Informatiepunt gemakkelijker en vooral transparanter. Daarnaast kan arbeids- en milieuwetgeving eenvoudiger worden gehandhaafd. 'Dat is goed voor het milieu, dat is goed voor bedrijven, dat is goed voor elke Nederlander,' aldus Heemskerk.

Het is de bedoeling dat het Centraal Asbest InformatiePunt vanaf mei 2008 een half jaar gaat proefdraaien . Het Informatiepunt is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Aedes vereniging van woningcoroperaties, de Vereniging voor Verwijdering van Toxische en gevaarlijke Bouwmaterialen (VVTB) , die hiervoor een samenwerkingsconvenant hebben ondertekend.

Deze partijen ontwikkelen samen met het Landelijk Overleg Milieuhandhaving en de Stichting Certificatie asbest het nieuwe InformatiePunt. Hier kunnen de bezitters en verwijderaars van asbest eenmalig de wettelijk verplichte informatie aanleveren. Hierdoor kunnen sneller en goedkoper vergunningen worden aangevraagd en verplichte meldingen worden gedaan.

Via het Centraal Asbest InformatiePunt wordt de informatie doorgestuurd naar alle betrokken inspectiediensten en andere organisaties zoals certificerende instellingen.
Provincie:
Tag(s):