donderdag, 9. oktober 2008 - 10:11

Asorijder levert rijbewijs en 12.350 euro in

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 8 oktober 2008 omstreeks 10.40 uur een 31-jarige inwoner van Maassluis aangehouden.

Hij reed zo a-sociaal op de rijksweg A16 tussen Moerdijk en Rotterdam dat diverse meldingen bij de meldkamer in Driebergen binnen kwamen. De man reed vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij heeft in verband hiermee een bloedproef ondergaan.

Het rijbewijs is ingevorderd en een bedrag van 12.350 euro, dat in de auto lag, is inbeslaggenomen. Er is een mededeling gezonden aan het CBR divisie vordering voor de Educatieve Maatregel Gedrag. Deze mededeling kan leiden tot een driedaagse cursus van 750 euro op kosten van de man.

Diverse weggebruikers meldden het a-sociale weggedrag van de man bij de meldkamer van het KLPD in Driebergen. Hij drukte andere weggebruikers van de weg en maakte met zijn hand schietbewegingen. De Verkeerspolitie liet de man, die overigens zonder autogordel reed, op de rijksweg A20 ter hoogte van Maassluis stoppen. In de auto lag een kleine hoeveelheid verdovende middelen en een groot geldbedrag in briefjes van 50 euro. Het geld is inbeslaggenomen. De Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten zal een onderzoek instellen naar de herkomst van het geld.

De man is vanochtend naar verhoor heengezonden.
Provincie:
Tag(s):