vrijdag, 25. april 2008 - 16:51

Assen in de race voor organisatie Special Olympics

Assen

De bidcommissie en de voorzitter van Special Olympics Nederland, hebben op donderdag 24 april Assen bezocht. Samen met twee andere kandidaten is Assen nog in de race voor de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2010. Assen neemt het in deze ronde op tegen de gemeente Alkmaar en elf samenwerkende gemeenten in Noord – Limburg.

Burgemeester Sicko Heldoorn, wethouder sport Jaap Kuin, gedeputeerde Anneke Haarsma en het bestuur van de EuroChamp Foundation heette het gezelschap welkom in de Statenzaal van het Drents Museum. Een bijzondere locatie waar ook de bidcommissie van onder de indruk was.

Het programma van deze middag was gericht op het promoten van Assen en om de kwaliteit op het gebied van het organiseren van dergelijke sportevenementen toe te lichten. De sterke punten van Assen zijn een breed draagvlak en de ervaring met de organisatie van sportevenementen voor gehandicapten.Na een presentatie over Assen in het Drents Museum vertrok het gezelschap naar sportpark Stadsbroek. Deze accommodatie zal in 2010 het zenuwcentrum van alle sporten zijn. Daarna bezocht de delegatie de overnachtingaccommodatie in Borger.

Begin dit jaar leverden de gemeente Assen, provincie Drenthe en EuroChamp Foundation een bid in voor de organisatie van het evenement. “Een prachtig bidboek, waar het enthousiasme uitspringt,� aldus de bidcommissie. De Special Olympics bestaat uit een groot aantal wedstrijden voor sporters met een verstandelijke beperking. Het motto van het evenement luidt: “Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan�.

Begin juni wordt duidelijk of Assen de Special Olympics Nationale Spelen in 2010 mag organiseren.
Provincie:
Tag(s):