donderdag, 10. juli 2008 - 21:15

Assen legt beslag op eigendommen Van der Most

Assen

De Gemeente Assen laat beslag leggen op eigendommen van ondernemer Henny van der Most. Om het voortbestaan van het zwembad en de ijsbaan in DeSmelt te garanderen is een overeenkomst gesloten met Sportfondsen Nederland N.V. die beide onderdelen voorlopig gaat exploiteren.

Maandag werd bekend dat Van der Most weigert de overeenkomst na te komen die hij op 24 april met de Gemeente Assen heeft gesloten. Daarin was vastgelegd dat hij het multifunctioneel centrum DeSmelt op termijn zou kopen. Tot die koop in november zijn beslag zou krijgen huurde hij het complex. Ook zou hij voor 1 juni een oude schuld van 1,5 miljoen euro terugbetalen. De totale schuld van de ondernemer aan Assen wordt inclusief rente en kosten geraamd op circa 3,5 miljoen euro.

Tot nu toe is nog niets betaald. B&W van Assen zullen daarom een bodemprocedure starten om betaling af te dwingen. Om die veilig te stellen wordt beslag gelegd op diverse privé eigendommen van de ondernemer.

Van der Most moet DeSmelt binnen twee weken ontruimen. Een aantal bedrijfsonderdelen zoals een restaurant en fitnessruimte worden gesloten. De Gemeente Assen stelt alles in het werk om het zwembad –en op termijn de ijsbaan- open te houden.
Provincie:
Tag(s):