zaterdag, 6. december 2008 - 23:02

Assenaar valt vrouwen lastig

Assen

De politie heeft het onderzoek, waarin een 28-jarige Assenaar op 7 oktober een vrouw met de auto heeft meegesleurd, afgerond. De politie kreeg op die bewuste avond een melding van een ongeval waarbij een vrouw naast een auto lag op de Noordersingel in Assen waarvan de bestuurder van de auto was weggerend.

De 32-jarige vrouw uit Assen is gewond geraakt en heeft een nacht ter observatie in het ziekenhuis doorgebracht. De verdachte is kort na de melding aangehouden en zit nog vast. Binnenkort verschijnt hij voor de rechter.

In het onderzoek dat volgde, bleek dat de verdachte de betreffende vrouw eerder al had benaderd en haar onder valse voorwendselen in zijn auto had gelokt. Hij had haar gevraagd mee te werken aan een onderzoek waarbij hij haar een lijst met vragen heeft voorgelegd. De vragen werden echter steeds intiemer en leidde uiteindelijk tot handtastelijkheden.

De politie heeft vervolgens via een mediabericht een oproep gedaan aan mogelijk meerdere slachtoffers. Het vermoeden bestond namelijk dat deze man meerdere vrouwen had benaderd met zijn vragenlijst. Op deze oproep reageerden drie vrouwen, allen uit Assen en omgeving. Zij bleken door dezelfde man te zijn benaderd. Een van de vrouwen is helemaal niet op het verzoek ingegaan. Een andere vrouw heeft telefonisch contact gehad, maar zij verbrak de verbinding toen de vragen haar te intiem werden. De man, die de vrouwen vooral vragen stelde over hun borsten, heeft uiteindelijk contact gehad met een meisje van vijftien jaar uit Assen. Tijdens een ontmoeting heeft hij aan haar borsten gezeten. Na deze ontmoeting is het contact verbroken. De vader van het meisje heeft, nadat hij het verhaal had gehoord, aangifte gedaan bij de politie.

Nadat het onderzoek is afgerond, heeft de politie een dossier opgemaakt. Dat is nu naar het Openbaar Ministerie gestuurd en binnenkort zal de man terechtstaan.
Provincie:
Tag(s):