woensdag, 15. oktober 2008 - 14:50

Assenaar verdacht van zware mishandeling, doodslag en aanranding

Assen

Bij de politie in Assen wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de activiteiten van een 28-jarige man uit Assen die vorige week dinsdag is aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot zware mishandeling, doodslag en aanranding van een 32-jarige vrouw uit Assen. Het vermoeden bestaat dat hij meerdere slachtoffers heeft gemaakt en de politie is daar naar op zoek.

De politie kreeg dinsdagavond 7 oktober rond 21.00 uur een melding dat er een auto in de Noordersingel stond met daarnaast een gewonde vrouw. De aangehouden man was de bestuurder van de auto. Hij was daar uit de auto gestapt en een café binnengerend. Als eerste werd voor de vrouw, een 32-jarige inwoonster van Assen, medische hulp geregeld. Ze werd met de ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. Daarna werd voor de politie duidelijk wat er was gebeurd.

Uit verklaringen blijkt dat de auto kort daarvoor in de Stationsstraat stond. De vrouw zat bij de man in de auto en wilde uitstappen. Toen ze dat wilde doen, reed de man weg. De vrouw werd daardoor meegesleurd. De man stopte in de Noordersingel en rende weg. De vrouw moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. De man werd aangehouden en ingesloten.

Na uitgebreid onderzoek is meer duidelijk geworden over de handelswijze van de man. De politie heeft daarom aanwijzingen dat dit misschien niet het enige slachtoffer is geweest. De politie is daarom op zoek naar eventuele andere slachtoffers. Het gaat dan om vrouwen die de afgelopen tijd in Assen zijn benaderd door een blanke man. Hij spreekt de vrouwen aan en vraagt of ze mee willen werken aan een onderzoek of enquête. Daarbij stelt hij vragen over hun lichaam. Vrouwen in Assen die op een dergelijke manier zijn benaderd worden dringend gevraagd om contact op te nemen met de politie in Assen, via telefoon 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):