dinsdag, 17. juni 2008 - 20:00

Asser wethouder reikt eerste vakantie uit aan 3 zusjes

Assen

Wethouder Jaap Kuin van o.a. Sociale Zaken en Jeugdbeleid van de Gemeente Assen reikt op donderdag op het Stadhuis aan het eerste gezin dat meedoet aan de Jeugd Vakantieweken een vakantie uit. De drie meiden, Marielle (15), Lysanne (12) en Miranda (10) Vegt gaan op ponykamp bij Manege Laarbrug.

De gemeente Assen vindt dat alle kinderen recht hebben op vakantie. Er even tussen uit, nieuwe dingen beleven. En dat is niet altijd mogelijk, simpelweg omdat er onvoldoende geld is. Daarom kunnen kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen vanaf deze zomer met hulp van de gemeente Assen ook gewoon op vakantie.

In maart 2008 heeft de gemeenteraad de opdracht gegeven aan het college om een plan op te stellen voor een breed aanbod aan zomervakantieweken voor jongeren van 8 tot en met 16 jaar uit de gemeente Assen. Aan de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) is vervolgens de uitvoering van het plan uitbesteed.

Via www.isd-assen.nl of de promotiefolder kunnen ouder(s) met hun kind(eren) een leuke vakantieweek uitzoeken. De bijdrage per kind van de gemeente Assen kan ook naar eigen keuze besteed worden mits het uiteraard een vakantie betreft en aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarden en meer informatie zijn te vinden op www.isd-assen.nl.
Provincie:
Tag(s):