donderdag, 18. december 2008 - 12:13

Attracties Parkstad trekken 3 miljoen bezoekers

Heerlen

De attracties in de regio Parkstad hebben een goed jaar achter de rug. GaiaPark, Industrion, Kasteel Hoensbroek, Wereldtuinen Mondo Verde, SnowWorld Landgraaf, Woonboulevard Heerlen en de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (die samen Parkstad Attractief vormen) verzorgden in 2008 voor ruim drie miljoen bezoekers een dagje uit. Dit zegt de VVV-Zuid-Limburg.

Bovendien is het samenwerkingsverband genomineerd voor de Innovatieprijs 2008. Een prijs die door de VVV Zuid-Limburg wordt uitgereikt aan het meest innovatieve initiatief op het gebied van toerisme in Zuid-Limburg. Parkstad Attractief werd genomineerd vanwege het vooruitstrevende werk dat zij verricht voor de regiobranding van Parkstad.

Sinds de oprichting van de Stichting Parkstad Attractief in 2006 bundelen de zeven attracties hun krachten om de regio Parkstad als dé attractieregio van Limburg op de kaart te zetten. Dat de regio aantrekkelijk is voor dagtoeristen blijkt wel uit het feit dat Parkstad vorig jaar Maastricht voorbijstreefde qua toeristische bestedingen. Parkstad Attractief zet er voor het jaar 2009/2010 op in de samenwerking verder uit te bouwen en te professionaliseren. Het winnen van de Innovatieprijs van de VVV Zuid-Limburg zou voor de zeven partners daarom een goede stimulans voor de toekomst zijn.
Provincie:
Tag(s):