dinsdag, 5. augustus 2008 - 14:46

Audi A3 en A4: met stip in top 10 zuinigste auto’s

Leusden

De Audi A3 1.4 TFSI S tronic en de Audi A4 2.0 TFSI zijn met stip binnengekomen in de lijst van zuinige auto’s die elk kwartaal wordt opgesteld door de ANWB, het Wereld Natuurfonds en de Stichting Natuur en Milieu. De nieuwe Audi A3 1.4 TFSI komt binnen op plaats drie in de categorie 'Middelgroot' en de Audi A4 eist in de categorie 'Groot' gelijk een tweede plaats voor zich op.

De Audi A3 1.4 TFSI S tronic en de Audi A4 2.0 TFSI (limousine en Avant) scoren hoog in de nieuwe Top 10 van zuinige auto's door hun bijzonder efficiënte motoren. Deze motoren koppelen directe brandstofinspuiting aan turbotechnologie en dat leidt tot hoge prestaties bij een bijzonder gunstig verbruik. De A3 1.4 TFSI S tronic neemt genoegen met 5,6 liter benzine per 100 kilometer; de A4 2.0 TFSI laat gemiddeld 6,6 l/100 km voor zich noteren. En dat is goed voor portemonnee én milieu. Overigens staat de Audi A3 TDI al langer in de top 10, maar dan in de dieselcategorie.

Achtergrond van de top 10
De ANWB, Wereld Natuurfonds en Stichting Natuur en Milieu publiceren de Top 10-lijsten elk kwartaal om consumenten te helpen en te stimuleren een auto te kiezen die het milieu zo veel mogelijk ontziet. Het Wereld Natuur Fonds en de ANWB werken actief samen met de autobranche aan de promotie van energiezuinige auto's.

Milieu als speerpunt bij Audi
Audi zet zich op alle fronten in om het verbruik van zijn auto's zo veel mogelijk terug te dringen. Die insteek betaalt zich nu al uit: ruim 75% van alle nieuwe Audi A4-modellen heeft bijvoorbeeld een groen energielabel. In de praktijk komt het zuinige karakter van de nieuwe modellen ook duidelijk naar voren. In een onlangs door een automagazine opgezette marathonrit bleek dat de nieuwe Audi A4 2.0 TDI op één tank brandstof een afstand van ruim 1.650 kilometer wist af te leggen. De 11 deelnemende auto's lieten verbruikscijfers tussen 3,44 en 3,65 l/100 km zien. Bij de zuinigste auto kwam dat overeen met een CO2-uitstoot van slechts 91 g/km.
Categorie:
Tag(s):