donderdag, 24. april 2008 - 8:31

Audi S3 nu ook als Sportback leverbaar

Leusden

Audi introduceert de vernieuwde A3. Dankzij geavanceerde technieken als de zeventraps S tronic transmissie met zeven overbrengingen en Audi magnetic ride is hij nu nóg sportiever, nóg scherper. De Audi A3 Sportback is voortaan ook leverbaar in de zeer sportieve S3-uitvoering met 195 kW/265 pk. De vernieuwde A3 wordt deze zomer bij de Nederlandse Audi dealers verwacht.

Zoals elke Audi maakt ook de vernieuwde A3 het motto 'Voorsprong door techniek' nadrukkelijk waar. Zo zijn alle uitvoeringen nu ook leverbaar met de S tronic transmissie met dubbele koppeling. In combinatie met de zescilindermodellen, de 2.0 TFSI-motor en alle dieseluitvoeringen heeft deze transmissie zes versnellingen, terwijl de 1.6, de 1.4 TFSI en de 1.8 TFSI de versie met zeven versnellingen krijgen. De zeventraps S tronic heeft nauw op elkaar aansluitende overbrengingen voor een sportief karakter. De laatste versnelling heeft echter een extra lange overbrenging voor een gunstig verbruik.

De vernieuwde A3 is ook leverbaar met Audi magnetic ride, een adaptief schokdempersysteem. De demping is hierbij instelbaar doordat de zogenaamde magneto-rheologische vloeistof in de schokdempers reageert op een magnetisch veld. Hierdoor kan de dempingkarakteristiek variëren van soepel comfortabel tot stevig sportief. De bestuurder kan zelf uit twee programma's kiezen, normaal en sport. Audi magnetic ride is als optie beschikbaar voor benzineversies met een vermogen vanaf 118 kW/160 pk en voor de tweeliter dieselmodellen. Alle modellen zijn standaard uitgevoerd met dynamic suspension. Een 15 mm verlaagd sportonderstel is optioneel.

Het exterieur van de A3 is nu nog scherper door de gewijzigde vormgeving van onder andere de neuspartij en de wielkasten. Ook hier speelt hightech een hoofdrol. Alle A3-uitvoeringen zijn bijvoorbeeld uitgerust met dagrijverlichting. Bij de modellen met bi-xenon verlichting is de dagrijverlichting in LED-techniek uitgevoerd. Daarnaast heeft elke vernieuwde A3 nu geïntegreerde richtingaanwijzers in de buitenspiegels. De vernieuwde A3 beschikt aan de achterzijde over een doorlopende strip die in het donker oplicht en zo voor een bijzonder effect zorgt. De designmodificaties leidden ertoe dat de A3 in totaal 2,5 centimeter in lengte is gegroeid. De maten van de A3 Sportback zijn nagenoeg ongewijzigd.

Compleet nieuw in het Audi-gamma is de S3 Sportback. Net als in de driedeurs S3 levert de 2.0 TFSI-motor hier een vermogen van 195 kW/265 pk en een koppel van 350 Nm tussen 2.500-5.000 tpm. Ondanks de hoge prestaties (top 250 km/u, 0-100 in 5,8 s) blijft het gemiddelde verbruik van deze vijfdeurs topsporter steken bij 8,5 l/100 km. De S3-modellen onderscheiden zich duidelijk van de andere versies door diverse sportieve stylingdetails en een extra sportief interieur.

De vernieuwde Audi A3 en S3 zijn vanaf half juli bestelbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):