woensdag, 13. augustus 2008 - 18:19

Auto burgemeester Enschede beschadigd door grondpaal

Enschede

De politie Twente onderzoekt de oorzaak van een eenzijdige aanrijding op woensdagmorgen 13 augustus waarbij burgemeester Den Oudsten van Enschede betrokken is geweest.

Woensdagmorgen 13 augustus omstreeks 11.50 uur werd door een getuige gemeld dat even daarvoor een automobilist tegen een inschuifbare afzettingspaal, een zogenaamde bollaard, was gereden op de hoek De Klomp – Oldenzaalsestraat in Enschede.

Door de getuige werd een kenteken doorgegeven. Het bleek hier te gaan om de auto van burgemeester Den Oudsten van Enschede. Een afspraak voor het afleggen van een verklaring werd gemaakt.

Nadat ook alle verklaringen van getuigen zijn opgenomen wordt met de officier van justitie bekeken wat er verder moet gebeuren. Vooralsnog blijkt volgens het Openbaar Ministerie geenszins dat hier sprake is van doorrijden na een aanrijding.

Uit onderzoek moet blijken of er mogelijk sprake is geweest van een defect in het blokkeringsysteem, waardoor bij groen licht voor het verkeer de bollaard naar boven is gekomen.
Provincie:
Tag(s):