zondag, 20. april 2008 - 11:55

Auto en trein in brand na aanrijding

Een 51-jarige man uit het Belgische Essen is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ongeval met een trein. Dit gebeurde op de spoorwegovergang aan de Grensstraat in Essen.

Rond 17:30 uur reed de bewuste trein van de Belgische spoorwegen vanaf het station Essen in de richting van Roosendaal. Bij het passeren van de overweg op de Grensstraat reed de trein tegen de auto van het slachtoffer.

Door de aanrijding vloog de auto in brand en werd ca. 200 meter door de trein meegesleurd. In Nispen, ter hoogte van de Bergsebaan, kwam de trein met het voertuig tot stilstand. De man kwam daarbij om het leven.

Door de brand werd de neus van de trein beschadigd. Direct na de melding van het ongeval gingen brandweer, politie, gemeentelijk functionarissen en geneeskundige diensten van zowel Nederland als België ter plaatse om hulp te verlenen. Daarbij ontfermde de Belgische brandweer zich over de passagiers in de trein. De Nederlandse brandweer bestreed de brand, die snel onder controle was. Daardoor lijkt de schade aan de trein mee te vallen. Het voertuig is met het slachtoffer is overgebracht naar een politiebureau.
Provincie:
Tag(s):