zondag, 30. november 2008 - 15:11

Auto klapt na botsing tegen lpg installatie

Groenekan

Op de Rijksweg A27 ter hoogte van tankstation Esso Nijpoort vond in de nacht van zaterdag op zondag een aanrijding plaats, waarbij beide automobilisten de macht over het stuur verloren.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat een automobilist op de rechterbaan van de A27 reed met een snelheid van zo’n 120 km/uur. Vervolgens werd de bestuurder ingehaald door een rode auto. Ter hoogte van de afrit van het tankstation wilde de bestuurder die aan het inhalen was, rechtsaf slaan naar het tankstation. Tijdens deze uitvoegactie raakte hij de linkervoorkant van de zwarte auto, waardoor een aanrijding ontstond.

De zwarte auto met twee inzittenden, een 34-jarige Utrechtse en een 30-jarige man uit Maurik, raakte van de weg en kwam voor het tankstation tot stilstand tegen een gasinstallatie. De brandweer moest ter plaatse komen om het gas af te sluiten. De vrouw was in shock en werd door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Het 30-jarige slachtoffer gaf aan alleen maar een beetje last te hebben van zijn been.

De bestuurder van de rode auto, een 37-jarige man uit Veenendaal, raakte eveneens de macht over het stuur kwijt, en raakte op het terrein van het benzinestation drie lantaarnpalen. Eén lantaarnpaal kwam bovenop een andere auto terecht die daar geparkeerd stond. De bestuurder van de rode auto raakte hierbij niet gewond, maar rook naar het inwendig gebruik van alcoholhoudende drank en werd door agenten aangehouden. Op het bureau blies de man 675 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):