dinsdag, 22. april 2008 - 9:54

Auto laten staan door pasje

Utrecht

De eerste 5000 Utrecht Bereikbaar-passen zijn verkocht en er hebben zich al geïnteresseerden gemeld voor de volgende 5000 passen. Negen grote ondernemers zetten vandaag hun handtekening voor afname van de Utrecht Bereikbaar-pas. De pas die vanaf september dit jaar aan werknemers een goed alternatief biedt om anders te reizen dan met de auto tussen de woonplaats en het werk.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat, Verkeerswethouder van Utrecht Tymon de Weger en de werkgevers bekrachtigden de aanschaf door een handtekening te plaatsen op een grote Utrecht Bereikbaar-pas. Door grote infrastructurele aanpassingen en het groot onderhoud in en om de stad Utrecht is het nodig om de komende jaren het verkeer te ontlasten. In samenwerking met het bedrijfsleven hebben de wegbeheerders van Rijkswaterstaat en Gemeente Utrecht de maatregelen ontwikkeld onder de noemer Utrecht Bereikbaar. Samen werken zij ernaar toe om 2000-4000 auto’s uit de spits te krijgen.

Capgemini, Equens, Mercedes-Benz, Hema, Kamer van Koophandel, Vitens, Terberg Leasing, Rabobank, Rijkswaterstaat Utrecht en Gemeente Utrecht zijn de eerste werkgevers die zich willen verbinden aan de Utrecht Bereikbaar-pas.
Provincie:
Tag(s):