dinsdag, 13. mei 2008 - 21:32

Auto over de kop en kilometerslange file

Zeewolde

Dinsdagochtend 13 mei raakten twee vrouwen uit Zeewolde gewond toen een bestelbusje achter op een stilstaande auto reed op de Gooiseweg.
De auto, die in de file stilstond, werd gelanceerd en sloeg over de kop. Zes andere auto’s klapten bij het daarop volgende kop-staart effect op elkaar.

Tengevolge van de aanrijding werd de Gooiseweg afgesloten en ontstond een aanzienlijke verkeersstremming. Het verkeer in de richting van Almere via de Gooiseweg, werd omgeleid naar de A-28 en A-27. Even voor het middaguur kon de Gooiseweg worden vrijgegeven. De twee vrouwen zijn met nekklachten voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis. De dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) heeft de aanrijding in onderzoek.

Rond 07:50 uur reed een 42-jarige bestuurder uit Zeewolde met zijn bestelauto achter op de file op de Gooiseweg. De klap was zo hard dat deze auto doorschoot en over de kop sloeg. Nog zes andere auto’s raakten betrokken bij de kop-staart aanrijding. De 35-jarige vrouw uit Zeewolde die met haar auto over de kop sloeg is met nek- en rugklachten ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.
Een 39-jarige bestuurster uit Zeewolde, die in één van de andere zes auto’s van achteren werd geraakt, werd eveneens met nekklachten naar een ziekenhuis overgebracht.

In totaal raakten acht auto’s beschadigd waarvan vijf ernstig. De specialisten van de VOA hebben uitgebreid sporenonderzoek verricht. De 42-jarige bestuurder is gehoord als verdachte en wordt aangemerkt als veroorzaker van de aanrijding. Door het ongeval werd de Gooiseweg voor al het verkeer afgesloten en ontstond een flinke stremming. De politie heeft, in samenwerking met Rijkswaterstaat, het verkeer in de richting van Almere omgeleid via de A-27 en A-28. De Gooiseweg werd rond 11:30 uur weer opengesteld voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):