zondag, 13. januari 2008 - 15:28

Auto raakt in slip en botst tegen vangrail

Alkmaar

Zondagmorgen 13 januari rond 12.10 uur vond er op de snelweg A9, ongeveer 2 km voor de afslag van Akersloot, een eenzijdig ongeval met letsel plaats. De 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Zuid-Scharwoude kwam uit de richting van Alkmaar en ging in de richting van Haarlem. Bij het begin van een inhaalmanoeuvre schrok hij van een auto naast hem. Hij raakte in een slip en verloor de macht over het stuur.

De bestuurder reed tegen de vangrail in de middenberm. De bestuurder zelf en zijn mannelijke 16-jarige passagier voorin de auto raakten licht gewond. Drie inzittenden achterin de auto, twee meisjes en een jongen, allen rond de 16 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard en omgeving, raakten bij de klap gewond. Zij werden uit de auto geslingerd en kwamen in de middenberm terecht. Een traumaheli en de brandweer verleenden bijstand.

De drie slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Alkmaar en omgeving. Ze waren aanspreekbaar maar zullen uitgebreid worden onderzocht. De aard van hun letsel is nog niet bekend. De inzittenden van de auto waren vrienden van elkaar en op weg naar een evenement.

Tussen 'kijkers' op de andere rijbaan ontstond nog een kop-staart botsinkje. De linker rijbaan (richting Haarlem) is door het ongeval anderhalf uur gestremd geweest. Het verkeer is omgeleid en er ontstond file
Provincie:
Tag(s):