zondag, 9. maart 2008 - 19:21

Auto total loss na 'foutje' arrestatieteam

Wierden

Op zaterdag 8 maart 2008 omstreeks 7.45 uur hield het Arrestatieteam (A.T.)Noord Oost Nederland een onschuldige man aan. Hij werd aangezien voor een vuurwapengevaarlijke verdachte. De geschrokken man werd, meteen toen de onjuiste aanhouding duidelijk werd, opgevangen door politieagenten uit Wierden. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Een 44-jarige man uit Almelo reed over de Rijksweg 36 toen hij plotseling door twee voertuigen van het A.T. tot stoppen werd gedwongen. Hierbij botste, per ongeluk, één van de AT-voertuigen tegen de auto van de Almeloër aan.

Omdat de leden van het Arrestatieteam in de veronderstelling waren dat de bestuurder een vuurwapengevaarlijke verdachte was werd de Almeloër met getrokken pistool uit de auto gehaald.

Misverstand
Al snel bleek dat de Almeloër niet de gezochte verdachte was. De geschrokken Almeloër werd opgevangen door de politieagenten van de afdeling Wierden. Zij hebben de man uitgelegd wat er gaande was en de mogelijkheid aangeboden om eventueel een klacht te doen.

Total loss
De auto van de Almeloër was door de actie total loss. Hij is, omdat hij lichamelijke klachten had, naar de huisartsenpost gebracht. De aanrijding wordt middels een registratieset afgehandeld en de geleden materiele schade wordt afgehandeld. De Almeloër ziet af van een klacht tegen het Arrestatieteam.
Provincie:
Tag(s):