woensdag, 11. juni 2008 - 16:46

Autoboulevard Oud Zandbergen gaat door

Zeist

Met de uitspraak van de Raad van State op 10 juni 2008 over het Bestemmingsplan Oud Zandbergen is het project defintief geworden. Voor de gemeente Zeist is een mijlpaal bereikt. Het hele bestemmingsplantraject heeft meer dan 10 jaar geduurd. Op 26 september 2007 had de Raad van State het bestemmingsplan op vier onderdelen niet goedgekeurd.

Samen met de Provincie Utrecht heeft de gemeente de reparatie uitgevoerd. De rechter heeft nu uitgesproken dat het beroep van de Buurt- en Belangenvereniging, gericht tegen de reparatie-onderdelen ongegrond is verklaard. Daarmee bevestigt de rechter dat het proces en het bestemmingsplan zorgvuldig zijn voorbereid.

Oud Zandbergen betreft de verplaatsing van garagebedrijven naar de autoboulevard, de herontwikkeling van de locatie Huis ter Heide, de ontwikkeling van een landmarkkantoor naast GlaxoSmithKline, de herontwikkeling van de locatie van garagebedrijf Broekhuis/Renes aan de Dorpsstraat en de herontwikkeling van de locaties van de andere garagebedrijven die naar de autoboulevard zullen verhuizen.

In de komende maanden zal intensief gekeken worden naar de ontwerpen en de inrichting van de autoboulevard. De bouwvergunningaanvragen worden voorbereid, zowel voor de nieuwbouw van de garagebedrijven als voor de vier nieuwe woningen aan de Prins Alexanderweg. Vervolgens worden voorbereiding getroffen voor het bouwrijp maken van het gebied van de autoboulevard.
Provincie:
Tag(s):