dinsdag, 2. september 2008 - 21:11

Autobrand in garagebedrijf

Den Haag

In een garagebedrijf aan de Goudriaankade is dinsdagavond rond 18.00 uur een auto in brand geraakt. De auto is door personeel van het bedrijf met hulp van anderen brandend naar buiten geduwd. Vier mensen hebben daarbij rook ingeademd, zij werden ter plaatse door de ambulancedienst gecontroleerd op verschijnselen van rookvergiftiging. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De brand werd door meerdere personen bij de alarmcentrale van de brandweer gemeld. Daarin werd onder andere gezegd dat er meerdere autos in brand stonden en dat er nog mensen in het pand waren. Op grond daarvan en vanwege de grote rookontwikkeling heeft de brandweer het nader bericht middelbrand gegeven, om meer mensen en middelen te kunnen inzetten.

De brandweer trof bij aankomst één brandende auto aan die naar buiten was geduwd. In het garagebedrijf was geen sprake meer van brand. Er was binnen wel veel schade aangericht door de grote hitte en de rook van de brandende auto.

De bewoners van een aantal woningen boven het bedrijf waren uit voorzorg allemaal naar buiten gegaan. Hun woningen bleken echter door de brand niet beschadigd te zijn. Nadat metingen hadden uitgewezen dat er geen koolmonoxide aanwezig was werden de woningen weer vrijgegeven. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):