vrijdag, 5. september 2008 - 15:14

Autodief ingerekend na afrekenen

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Rotterdam Rijnmond een 22-jarige Rotterdammer aangehouden in verband de diefstal van een auto.

Hij probeerde op de snelweg aan de politie te ontkomen en liet in Overschie zijn voertuig achter. Hij kon in een supermarkt worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld omdat hij als veelpleger bekend stond.

De Verkeerspolitie KLPD maakt proces-verbaal op voor de verkeersovertredingen: vluchtstrook rijden, hoge snelheid, in gevaar brengen van het verkeer en het rijden zonder rijbewijs. Politie Rotterdam Rijnmond stelt een nader onderzoek in naar de diefstal van de auto.

Omstreeks 11.00 uur kwam via de portofoon het bericht binnen dat een zwarte Opel Safira in Rotterdam was gestolen. Medewerkers van de Verkeerspolitie KLPD zagen om 11.10 uur deze auto rijden ter hoogte van Krooswijk – Kralingen.

Bij het zien van de politieauto ging de man er als een haas vandoor. Hij reed daarbij met hoge snelheid over de vluchtstrook en probeerde de politie bij op en afritten ‘af te schudden’. Onder aan de afrit Overschie reed hij voertuigen rechts voorbij over een verhoogd weggedeelte en raakte daarbij een van de auto’s.

Door deze manoeuvre was de auto even uit het zicht. Een surveillance-eenheid van de politie Rotterdam Rijnmond troffen de auto aan in de Jan Steenstraat en een getuige wist te melden dan de man de supermarkt was in gerend.

Met bezweet voorhoofd stond hij in de rij van de kassa om een blikje drinken af te rekenen. Nadat hij had afgerekend is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):