vrijdag, 8. augustus 2008 - 12:11

Autodieven gewond na achtervolging door politie

Geleen

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee inwoners van Geleen aangehouden na een korte achtervolging. Bij de achtervolging raakten de twee mannen gewond. Twee anderen mannen konden ontkomen.

De politie wilde omstreeks 02.40 uur op de Mauritslaan overgaan tot controle van een personenauto met vier inzittenden. De bestuurder onttrok zich aan deze controle door met hoge snelheid weg te rijden. Na een korte achtervolging door Geleen, waarbij snelheden van circa 100 km per uur werden gehaald en waarbij rode verkeerslichten werden genegeerd, vloog de auto uit de bocht op de kruising Kummenaedestraat / Kluis / Vondellaan en kwam tegen een muur tot stilstand. Twee inzittenden stapten uit het voertuig en konden ontkomen. De andere twee, twee 18-jarige inwoners van Geleen, konden worden aangehouden. Zij raakten gewond ten gevolge van de aanrijding en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht.

De auto waarin het viertal reed was eerder deze week in Geleen ontvreemd. In de auto trof de politie inbrekerswerktuig aan. Er wordt nader onderzoek verricht naar de ontkomen verdachten.
Provincie:
Tag(s):