woensdag, 24. september 2008 - 11:00

Autodieven na achtervolging klemgereden

Urk

Woensdagochtend 24 september werden autodieven op heterdaad betrapt door surveillerende agenten bij de carpoolplaats naast de A6 bij Urk.

Rond 04:00 uur troffen politieagenten op de carpoolplaats aan de Domineesweg in Urk twee auto’s en enkele mannen onder verdachte omstandigheden aan.

Op het moment dat ze een controle wilden uitvoeren sprongen twee mannen in een VW Golf met Litouwse kentekenplaten en gingen er als een speer vandoor. Zij negeerden het stopteken en voerden de snelheid flink op.

Via de A6 reden de mannen richting Lelystad. Tijdens de achtervolging werden diverse spullen uit de VW Golf gegooid. De regionale meldkamer dirigeerde meerdere politie-eenheden naar de achtervolgende agenten waardoor het tweetal nabij de Ketelbrug kon worden klemgereden.

De uit de VW Golf gegooide spullen bleek professioneel inbrekersgereedschap en elektronische apparatuur te zijn en is in beslag genomen. De aangetroffen elektronica werd waarschijnlijk gebruikt om autobeveiligingen te saboteren. De twee mannen, een 31-jarige Rus en een 37-jarige Litouwenaar, zijn ingesloten en zitten vast.

Door de achtervolging wist vermoedelijk een derde verdachte vanaf de carpoolplaats weg te rijden in een Toyota Avensis met Nederlands kenteken 79- NT-XT. Deze auto bleek vannacht te zijn gestolen uit Urk en staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

De recherche van district Noord heeft de zaak in onderzoek. De Rus is geen onbekende van de politie. Hij werd nog gezocht voor een geldboete van circa 1000 euro en staat als ongewenst vreemdeling te boek.
Provincie:
Tag(s):