maandag, 14. januari 2008 - 14:01

Autoinbreker aangehouden dankzij alerte getuigen

Dordrecht

Een 22-jarige veelpleger uit Rotterdam is zondagavond 13 januari aangehouden in een tuin aan de Patersweg. Hij wordt verdacht van inbraak in meerdere auto’s. De politie kon de man aanhouden dankzij kordaat optreden van een echtpaar dat de hond uitliet en getuige was van de verdachte situatie.

Een echtpaar dat de hond uitliet op de Zuidendijk, was er getuige van dat de man zich verdacht ophield bij geparkeerde auto’s. Bij het zien van de mensen sprong de veelpleger op de fiets en vluchtten. Het echtpaar vertrouwde het toen helemaal niet meer en checkte de auto waar hij bij stond. In dit voertuig bleek ingebroken. Direct schakelden de getuigen de politie in, de mannelijke helft van het echtpaar sprong in de auto en ging de man ook zoeken. Meerdere agenten gingen direct op de melding af en zochten mee.

De verdachte werd gevonden. Hij had een tas bij zich met daarin twee autoradio’s, een frontje van een autoradio en inbrekersgereedschap. Hij is in verzekering gesteld. Onderzoek nadien in de buurt leverde op dat er ook nog in een auto in de Meindert Hobbemastraat was opengebroken. De politie onderzoekt of de veelpleger hier ook verantwoordelijk voor is. De politie is de getuigen dankbaar voor hun zeer alerte optreden waardoor de veelpleger nu in de kraag is gevat.
Provincie:
Tag(s):