donderdag, 10. januari 2008 - 12:17

Autokraker schopt agent een gebroken been

Leusden

Bij de aanhouding van twee autokrakers op woensdag 9 januari kreeg een agent een harde schop tegen zijn onderbeen, waardoor zijn kuitbeen brak. Rond 17.05 uur kreeg de politie de melding van een autokraak op de Dafplaats. De meldkamer stuurde direct meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse.

De getuige gaf door dat de twee verdachten wegrenden in de richting van winkelcentrum de Hamershof. Door politiemensen werd aan meerdere kanten van het winkelcentrum positie ingenomen. Twee agenten zagen de verdachten rennen, één van de agenten zette te voet de achtervolging in en de ander met de auto.

Op ’t Erf reed een agent in burgerkleding op zijn mountainbike. Hij had zich vlak daarvoor op het politiebureau omgekleed om naar huis te gaan, maar hoorde de melding van de autokraak en besloot ook ter plaatse te gaan. Hij zag de twee verdachten aan komen rennen.

Hij stapte af, riep dat hij van de politie was en probeerde hen tegen te houden. De verdachten verzetten zich tegen de aanhouding, waarbij de agent een harde schop tegen zijn onderbeen kreeg. Daardoor brak de agent zijn onderbeen. De verdachten zetten hun vlucht voort.

De te voet achtervolgende agent zag dat zijn collega gewond op de grond lag en staakte de achtervolging. Hij verzocht direct de meldkamer een ambulance te sturen. Andere agenten zagen de vluchtende verdachten rennen, terwijl zij werden achtervolgd door een getuige.

Eén van de agenten zag kans één van de verdachten, een 18-jarige jongeman uit IJsselstein, met pepperspray te bespuiten. Vervolgens werd hij aangehouden, waarbij hij veel verzet pleegde. De tweede verdachte, een eveneens 18-jarige jongeman uit IJsselstein, werd vervolgens ook aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld.

De gewonde agent werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij zijn kuitbeen had gebroken. Nadat zijn been in het gips was gezet, mocht hij het ziekenhuis verlaten.

De 55-jarige Leusdense eigenaar van de opengebroken auto deed aangifte van de autokraak. De verdachten hadden wel een ruit van de auto vernield, maar nog geen kans gezien iets uit de auto te stelen.
Provincie:
Tag(s):