dinsdag, 26. augustus 2008 - 16:47

Automatisch verzinkbare palen moeten voor minder overtredingen zorgen

Sneek

Het college van burgemeester en wethouders van Sneek heeft besloten de huidige fysieke afsluitingen in de binnenstad (op het Grootzand, Leeuwenburg en in de Kleine Kerkstraat) te vervangen door een systeem met een automatisch verzinkbare paal.

De automatisch verzinkbare palen worden geplaatst op een locatie die nu ook al regelmatig wordt afgesloten voor verkeer of in het voetgangersgebied, waar automobilisten sowieso niet mogen komen. Dergelijke automatische afsluitsystemen bieden de mogelijkheid ontheffinghouders en hulpdiensten door te laten gaan.

Aanleiding voor de plaatsing van de fysieke afsluitingen in het voetgangersgebied waren de regelmatige overtredingen van automobilisten die ondanks duidelijke bebording toch het voetgangersgebied inreden. Door de plaatsing van paaltjes op het Leeuwenburg en het Grootzand na de venstertijden, worden minder overtredingen waargenomen in het voetgangersgebied. In de Kleine Kerkstraat wordt de fysieke afsluiting geplaatst om conflicten tussen bezoekers van de horecagelegenheden en gemotoriseerd verkeer te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):