woensdag, 27. augustus 2008 - 14:39

Automobilist aangehouden voor inrijden op verkeers-regelaars

Raalte

Op dinsdag 26 augustus rond 18.45 uur werd op de Heinoseweg in Raalte een 26-jarige automobilist uit Deventer aangehouden die eerder die dag in Olst had ingereden op twee verkeersregelaars. Dit heeft de politie woensdag 27 augustus laten weten.

Even voor 14.00 uur waren twee verkeersregelaars aan het werk bij werkzaamheden aan een rotonde in de Rijksstraatweg. Op een moment dat het verkeer van beide kanten was stilgelegd, vond een automobilist die uit de richting van Deventer kwam het niet nodig om te wachten.

Hij reed links langs een rij wachtende auto’s. Ondanks dat de verkeersregelaar hem meerdere malen een stopteken gaf, reed hij door. De verkeersregelaar moest daarop aan de kant springen om niet door de auto geraakt te worden.

De automobilist reed de rotonde over en aan de andere zijde negeerde hij opnieuw de aanwijzingen van de verkeersregelaar. Hij bleef hard doorrijden waarop ook deze verkeersregelaar opzij moest springen om niet geraakt te worden.

De auto ging er vervolgens hard rijdend vandoor in de richting van Olst. De politie werd geïnformeerd over dit incident en enkele uren later werd de auto met het genoemde kenteken gezien in Raalte. De bestuurder wist direct waarom hij aan de kant werd gezet. Hij werd daarop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):