dinsdag, 8. januari 2008 - 10:10

Automobilist ernstig gewond na explosie

Delft

Op de oprit van de A13 bij Delft is dinsdagochtend een automobilist ernstig gewond geraakt toen zijn voertuig door nog onbekende oorzaak in vlammen opging.

Omstanders hebben voorafgaande aan de brand een harde knal gehoord waarna flinke rookontwikkeling ontstond. De politie bevestigt deze berichten, maar kan niets zeggen over de oorzaak van de mogelijke explosie. De 43-jarige bestuurder uit Den Haag is nadat hij ter plaatse werd behandeld vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Het voertuig is volledig uitgebrand.

Technisch onderzoek
Een rechercheteam van Politie Haaglanden onderzoekt de brand. Het Landelijk Team Forensiche Opsporing (LTFO) ondersteunt daarbij het onderzoeksteam ter plaatse. Het LTFO heeft forensisch experts ingezet op het gebied van sporenonderzoek en het in kaart brengen van de plaats delict.

Daarbij wordt geen enkele oorzaak uitgesloten, een explosief behoort tot de mogelijkheden. Vanuit een politiehelikopter werden luchtfoto’s gemaakt. De toerit van Rijksweg A13 Noord is in verband met dit onderzoek voor al het verkeer afgesloten.

Monteurs vinden explosief in auto
Afgelopen zaterdag hebben medewerkers van een garagebedrijf in Delft een explosief aangetroffen onder een voertuig. Medewerkers van de EOD hebben het explosief onschadelijk gemaakt. Geruchten doen op dit moment de ronde dat het voertuig dat vanochtend is uitgebrand mogelijk ook door een explosief is getroffen.

De politie laat in een reactie weten het onderzoek af te wachten alvorens men conclusies trekt.
Provincie:
Tag(s):