vrijdag, 9. mei 2008 - 14:26

Automobilist negeert stopteken en rijdt in op agente

Blerick

Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben donderdagmiddag een 37-jarige inwoner van Venray aangehouden voor poging tot doodslag op een agente. De verdachte negeerde een stopteken en reed met onverminderde snelheid op de agente in. Zij moest opzij springen om niet door de auto te worden overreden. De man bleek onder invloed en reed met ruim 90 km/u door de bebouwde kom over de Groot Bollerweg, meldt de politie.

Bij een verkeerscontrole op de Groot Bollerweg kreeg de automobilist uit Venray een stopteken, omdat hij met 92 km/u door de bebouwde kom reed. Hij negeerde dit en reed met dezelfde snelheid op de agente toe. Zij kon de auto ontwijken door op het laatste moment opzij te springen. Hierna achtervolgde een motoragent de verdachte die op de Tjalkkade kon worden aangehouden, omdat hij met zijn auto op een betonnen wegafzetting was gereden. Hij werd overgebracht naar het bureau in Blerick, waar bij de ademanalyse bleek dat hij ruim vier maal de hoeveelheid alcohol had gedronken dan is toegestaan. De Venraynaar is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt vrijdagmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Roermond.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor de overschrijding van de snelheid, het negeren van een stopteken, poging doodslag, een aanrijding veroorzaken, onder invloed van alcohol rijden, gevaar of hinder op de weg veroorzaken, rijden met een geschorst rijbewijs en het opgeven van een valse naam.
Provincie:
Tag(s):