donderdag, 28. februari 2008 - 18:01

Automobilist op A2 beschoten

Eijsden

Woensdagmiddag rond 17.30 uur is een 57-jarige automobilist uit Valkenburg op de A2 ter hoogte van Eijsden in zijn auto vermoedelijk beschoten door een inzittende van een andere auto.In verband daarmee heeft de politie 's nachts een 24-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het vermoedelijke schietincident.

De Man uit Valkenburg was met twee andere mannen samen in een bestelbus vanuit België op weg naar huis. Na het passeren van de grens, kwam een personenauto op de vluchtstrook naast de bus rijden, waarna de inzittenden van de bus een knal hoorden en tegelijkertijd zagen dat de portierruit aan de bijrijderszijde versplinterd was.

De auto, van waaruit vermoedelijk werd geschoten, verdween daarna. Een poging van de man uit Valkenburg om de bestuurder van die andere auto aan te spreken, toen die op een parkeerplaats langs de A2 was gestopt, mislukte omdat de bestuurder er opnieuw vandoor ging.
Nadat het voorval bij de politie was gemeld is deze meteen een onderzoek gestart.

Dit heeft ertoe geleid dat de Vlaardinger in Maastricht kon worden aangehouden. De auto van de man is in beslag genomen. Zowel de aangehouden verdachte als de auto zijn bekend vanuit het drugsrunnersmilieu.

In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die rond 17.30 uur op de A2 hebben gereden.
Provincie:
Tag(s):