zaterdag, 30. augustus 2008 - 10:13

Automobilist op de vlucht

Terneuzen

Donderdagmiddag heeft de politie een Belgische personenauto achtervolgd nadat de bestuurder diverse stoptekens had genegeerd.In de Nieuwediepstraat gaven agenten een stopteken aan een Belgische auto met daarin twee inzittenden. In plaats van te stoppen, reed de auto vol gas weg door de binnenstad.

Via de Binnenvaartweg, Scheldeboulevard, Willem de Zwijgerlaan en Guido Gezellestraat om uiteindelijk de Tractaatweg op te rijden.

De bestuurder van de Belgische auto negeerde onderweg diverse stoptekens en reed met hoge snelheden over fietsstroken waardoor mensen opzij moesten springen om een aanrijding te voorkomen. Dit zorgde voor levensgevaarlijke situaties.

Door de politie werd op de Tractaatweg bij Axel een wegblokkade opgericht. De auto werd tot stoppen gedwongen. Hierbij kwam de auto in botsing met een politie-auto.

De passagier, een 24 jarige man uit Gent, bleef in de auto zitten en kon gelijk worden aangehouden. De bestuurder ging er echter hard rennend vandoor.

In eerste instantantie verloren agenten de man uit het oog maar toen een politiehond werd ingezet was hij snel gevonden. De bestuurder had zich bij een boom onder enkele takken verstopt. Omstreeks 16.45 uur werd ook hij aangehouden. Het bleek te gaan om een 22-jarige man eveneens afkomstig uit Gent.

Beide mannen waren in het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs. Waarom de bestuurder de stoptekens negeerde is nog niet duidelijk. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Ook naar de herkomst van de Belgische nummerplaten die op de auto zaten. Deze waren vals.

De politie verzoekt mensen die opzij moesten springen door de roekeloze automobilist, zich te melden op het politiebureau in Terneuzen voor het afleggen van een verklaring.
Provincie:
Tag(s):