woensdag, 30. januari 2008 - 11:22

Automobilist rijdt over voet agent

Utrecht

Dinsdagmiddag werden agenten op de Einsteindreef door een passant aangesproken dat er een vechtpartij op het fietspad gaande was. De agenten gingen ter plaatse en zagen dat een 15-jarig meisje uit Utrecht een 18-jarig meisje uit Hilversum een kaakslag gaf. Daarop werd de Utrechtse aangehouden. Kort daarna kwamen de 41-jarige Utrechtse vader en de 18-jarige broer van de verdachte ter plaatse. Zij en een 15-jarige Utrechtse vriendin van de verdachte begonnen zich met de zaak te bemoeien.

Het drietal gedroeg zich verbaal zeer vervelend, maar stapte uiteindelijk in een auto. Terwijl een agent naast de auto nog met de 18-jarige broer stond te praten, reed de vader weg. Daarbij reed hij over een voet van de agent. De agent had het geluk dat hij in het gras stond, waardoor zijn voet in de drassige grond werd gedrukt. Hij liep wel pijn, maar geen zichtbaar letsel op. De 41-jarige vader werd aangehouden.

De 18-jarige broer probeerde de aanhouding te voorkomen en belde met zijn gsm om ‘hulptroepen’ naar de Einsteindreef te laten komen. Daarop werd hij aangehouden voor opruiing. Alle verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Het 18-jarige slachtoffer deed aangifte. Daarbij bleek dat ook de 15-jarige vriendin bij de mishandeling betrokken was geweest. Toen zij even later op het politiebureau verscheen, werd ook zij aangehouden. Het slachtoffer liep letsel aan haar hoofd op.
Provincie:
Tag(s):