zondag, 30. november 2008 - 13:19

Automobilist schept vier personen

Utrecht

Op het Westplein werden zaterdagmiddag een fietsster en drie personen op een scooter geschept door een auto. Omstreeks 16.30 uur stonden een scooter met daarop drie jongens en een fietsster te wachten voor het rode verkeerslicht in de middenberm van het Westplein recht tegenover de Kanaalstraat. Toen het verkeerslicht op groen sprong staken ze over.

De fietsster, een 29-jarige vrouw uit Utrecht, werd als eerste geschept door een auto die vermoedelijk het rode verkeerslicht negeerde. De automobilist kwam vanaf de Vleutenseweg en reed in de richting van de Graadt van Roggeweg. Vervolgens werden de drie opzittenden op één scooter, twee Utrechters van 16 en 18 jaar oud en een 16-jarige jongen uit De Meern, ook geschept door deze auto.

De slachtoffers werden met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De fietsster bleek een zware hersenschudding te hebben, de 18-jarige eveneens een hersenschudding en een dubbele beenbreuk, de 16-jarige opzittende had letsel aan enkel en knie en de 16-jarige scooterrijder werd in het UMC behandeld. Hij had last van stijve spieren, en mocht even later het ziekenhuis weer verlaten. De automobilist, een 38-jarige man uit Leerdam, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook werd hij onderworpen aan een blaastest, maar daaruit bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie heeft de zaak in onderzoek. De scooter en de auto raakten flink beschadigd.
Provincie:
Tag(s):