woensdag, 7. mei 2008 - 18:35

Automobilist zwaar gewond na ontbijt achter stuur

Dordrecht

Een 28-jarige Rotterdammer is woensdagochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A16. Bij de aanrijding waren in totaal twee personenauto’s en een vrachtwagen betrokken.

Het ongeval ontstond rond 09.40 uur op de A16 richting Breda, nadat de 28-jarige man de macht over het stuur van zijn personenauto verloor en over de kop sloeg. Dit kwam omdat hij onder het rijden een slaatje zat te eten en vermoedelijk met zijn benen stuurde, meldt de politie. Een 47-jarige man uit Gouda reed met zijn personenauto naast hem op de linker rijstrook. Hij zag in zijn rechter ooghoek de auto van de 28-jarige man aankomen. Hij schrok daarvan, stuurde naar links en kwam in de berm terecht. Hij verloor daardoor de macht over het stuur en kwam vervolgens rechts tegen de vangrail tot stilstand. Een vrachtauto die er achter reed kon de auto van de 47-jarige man niet meer ontwijken en botste met de rechterzijkant tegen de personenauto.

De 28-jarige man liep verschillende breuken op en was nog niet bij bewustzijn. Hij werd gestabiliseerd door personeel van de ambulancedienst. Deze kregen hulp van de traumahelikopter. Zijn passagier, een 37-jarige man uit Capelle aan den IJssel is ter observatie naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht gebracht. De auto van de 28-jarige man raakte totaal vernield. De andere personenauto raakte fors beschadigd. De brandweer was uit voorzorg met een tankautospuit ter plaats.

De Rijksweg is enige tijd afgesloten geweest waardoor er filevorming ontstond. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning doet technisch onderzoek.
Provincie:
Tag(s):