zondag, 2. maart 2008 - 10:15

Automoblist rijdt 11-jarige op fiets aan

Enschede

Op vrijdagmiddag 29 februari is een 11-jarig meisje op haar fiets op de Hulsmaatstraat in Enschede aangereden door een auto en is daarbij lichtgewond geraakt. De bestuurder van de auto vroeg alleen het adres van het meisje en is vervolgens weggereden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Om ongeveer 12.30 uur fietsten twee Enschedese meisjes van 11 en 12 jaar over de Hulsmaatweg in Enschede. Ter hoogte van de Steenbeltweg staken zij hun linkerarm uit en fietsten richting weg-as om linksaf de Steenbeltweg in te slaan. Zij zagen dat een donkerkleurige VW Polo hen van achteren naderde.

Omdat de auto in eerste instantie naar rechts uitweek waren ze in de veronderstelling dat ze wel linksaf konden slaan. Toen bleek de auto toch links om de meisjes te rijden. Omdat de 12-jarige inmiddels voor de 11-jarige fietste, raakte de auto alleen de 11-jarige. Hierdoor kwam zij te vallen en raakte licht gewond, ook werd haar fiets beschadigd.

De bestuurder van de VW Polo stopte een eindje verderop en kwam naar het meisje toe gelopen, vroeg haar adres en riep dat zij de schade moest betalen. Zonder zijn eigen gegevens achter te laten liep hij weer naar zijn auto en ging er vandoor richting Voortsweg.

Het signalement van de bestuurder luidt; gezette man van ongeveer 45 à 55 jaar oud met kort grijs haar. Hij reed in een donkerkleurige, vermoedelijk donkergroene, VW Polo met schade aan de achterzijde.

De politie is een onderzoek naar de toedracht gestart en vraagt getuigen zich te melden. In het bijzonder wil zij graag in contact komen met de man en vrouw waar de bestuurder zijn beklag tegen deed over de schade aan zijn auto.

De politie vraagt iedereen die getuige is geweest van deze aanrijding om zich te melden bij de politie Twente afdeling Enschede-Noord.
Provincie:
Tag(s):