dinsdag, 25. november 2008 - 13:47

Auto's te water door gladheid

Aan het begin van de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 november raakten door de gladheid meerdere auto’s te water. Rond 00.50 uur reed een 46-jarige man uit Diemen over de kruising van de Vinkenkade-Baambrugse Zuwe. Door de gladheid gleed de auto de bocht uit, het water in. De bestuurder kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en raakte niet gewond.

Rond 01.15 uur reed een agent over de Baambrugse Zuwe in de richting van de Vinkenkade. Op de Baambrugse Zuwe zag hij een auto in het water liggen (niet dezelfde als hierboven). In de auto bleek niemand te zitten. De agent bestelde een takelwagen. Terwijl de auto uit het water werd getakeld, kwam de 26-jarige Vinkeveense eigenaar ter plaatse. Hij verklaarde vlak daarvoor door de gladheid van de weg te zijn geraakt en in het water te zijn terechtgekomen. Buiten de schrik, had hij daarbij geen letsel opgelopen. Hij was naar zijn zeggen vergeten de politie te bellen.

Rond 01.20 uur reed een 32-jarige automobilist uit Wilnis over de Demmerik, komende uit de richting van de Herenweg. Toen hij vanaf de brug naar beneden reed, verloor hij door de gladheid de macht over het stuur. De auto gleed van de weg, botste tegen een lantaarnpaal en kwam met de voorkant in het water tot stilstand. De Wilnisser kon op eigen kracht uit de auto komen en kwam er met de schrik en natte voeten vanaf.

Om even voor zeven uur kreeg de brandweer zegveld en de duikers van Woerden de melding dat er een auto het water was ingereden aan de Milandweg in Zegveld ter hoogte van de Oude Meije. Bij aankomst was de bestuurder al uit de auto en stond aan de andere kant in het weiland te kou kleunen. De bestuurder had alleen een nat pak en mankeerde verder niks
Provincie:
Tag(s):