zondag, 21. september 2008 - 17:27

Autovrij Rotterdam groot succes

Rotterdam

De autovrije zondag in Rotterdam was een groot succes. De jaarlijks terugkerende actie van Milieudefensie vond voor de tiende keer plaats, waaronder in de Maasstad. De gemeente Rotterdam droeg duidelijk haar steentje bij, evenals de politie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de RET.

De gemeente Rotterdam wilde vooral de regelmatige bezoekers van koopzondagen verleiden tot het gebruik van de P+R terreinen, openbaar vervoer en de fiets. Op de Coolsingel vonden de Your World City Games plaats, in aanloop naar het jongerenjaar 2009. De Coolsingel aan de zijde van het stadhuis tussen de Meent en het Hofplein was omgebouwd tot een sportterrein voor de jeugd.

Op ruim dertig P+R terreinen aan de rand van de stad konden bezoekers hun auto gratis of tegen een laag tarief parkeren, om vervolgens met openbaar vervoer verder te reizen richting centrum. Op P+R terreinen Alexander, Slinge, Spijkenisse (centrum), Capelsebrug en Hoogvliet (centrum) beloonden promotieteams de gebruikers tijdens Autovrije Zondag met een tasje met cadeau- en kortingsbonnen, de RET-lijnenkaart en de P+R wijzer.

Ook de fiets stond centraal tijdens Autovrije Zondag. Elk half uur reikte theatergroep 'Bikebusters' aan gespotte fietsers in de binnenstad een bijzondere prijs uit. In het kader van de antifietsdiefstal campagne van het Ministerie van Binnenlandse Zaken werden fietsers voorgelicht over het nut van aangifte doen bij diefstal en andere maatregelen.
Provincie:
Tag(s):