dinsdag, 29. januari 2008 - 20:19

Aviodrome: stap zélf in een vliegtuig

Lelystad

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad geeft kinderen tijdens de voorjaarsvakantie de kans om plaats te nemen in de cockpit van de spectaculairste vliegtuigen. Een aantal straaljagers en andere vliegtuigen, die normaal gesloten zijn voor het publiek, zijn twee weken lang geopend: een buitenkans dus voor iedereen die zelf eens in een schietstoel wil zitten.

Stap in een vliegtuig; ook in straaljagers

Grote en kleine kinderen kunnen tijdens de voorjaarsvakantie, van 16 februari t/m 2 maart, een vliegtuig van binnen zien of in de cockpit plaats nemen. Voor bezoekers die altijd al eens in de cockpit van een echte straaljager hebben willen zitten, is dit de grote kans. De schietstoel van een Saab Viggen straaljager en het vrachtruim van de Jumbojet zijn nu allemaal toegankelijk. Ook de belangrijkste Europese straaljagers uit de jaren vijftig en zestig, de Britse Hunter en de Russische MiG 21, zijn tijdens de schoolvakantie geopend.

Welkom in de cockpit!

Kinderen (en als de drukte dat toelaat geldt dat ook voor kinderen die de pubertijd al enkele tientallen jaren zijn ontgroeid) die zich altijd al eens helikopterpiloot wilden voelen zijn van harte welkom. De passagierscabines van twee helikopters zijn twee weken lang open voor belangstellenden. Ook twee historische passagiersvliegtuigen, de viermotorige Constellation en de Skymaster, kunnen van binnen worden bekeken. Bij mooi weer kan zelfs een Duits militair transportvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, een driemotorige Junkers Ju-52, betreden worden. En iedereen die vragen heeft over de werking van de instrumenten in de cockpit, kan deze stellen aan de experts bij de vliegtuigen!

Kinderproefvlieglessen: écht vliegen voor kinderen…

Kinderen van 8 tot en met 16 jaar mogen voor de speciale prijs van € 90,- per persoon een dag piloot zijn en zelf vliegen! De kinderen die een proefvliegles nemen, krijgen gezamenlijk de theorie-instructie, waarna ze om de beurt gaan vliegen. De vluchten worden uitgevoerd in een tweepersoons Cessna 150. Natuurlijk zitten de kinderen naast een ervaren piloot. Als er ouders of vriendjes zijn die mee willen vliegen, wordt de vlucht van 15 minuten uitgevoerd met een vierpersoons Cessna. De meevliegers betalen dan € 35,- per persoon. De kinderlesvluchten vinden plaats op 20, 23 en 27 februari en kunnen worden gereserveerd via www.aviodrome.nl. Voor meer informatie over de open vliegtuigdagen kan men contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.
Provincie:
Tag(s):