vrijdag, 23. mei 2008 - 11:03

Avondklok ook in Utrecht

Rotterdam

De Raad van Hoofdcommissarissen pleit dat eerst de hulpverlening aan ouders en kinderen goed geregeld moet worden voor een avondklok ingesteld wordt voor overlastgevende kinderen.

In Rotterdam geld sinds deze week een avondklok voor kinderen die zich laat op straat begeven. In Utrecht gaat vanaf vandaag in wijk Kanaleneiland de avondklok in. Hier worden kinderen thuisgebracht door straatcoaches.

In Rotterdam gaat het om zeven gezinnen in de wijk Katendrecht met totaal negen kinderen waar de Directie Veiligheid van Rotterdam extra op toeziet. De gezinnen hebben voor de proef begon een brief ontvangen van de burgemeester waarin werd verzocht hun kinderen onder de twaalf jaar na negen uur binnen te houden. Tot tweemaal toe heeft een wijkagent een overtreding geconstateerd. Een woordvoeder van de Directie Veiligheid liet in een reactie weten dat de ouders de brief niet helemaal goed hadden begrepen. Daarna is geen overtreding meer geconstateerd.

De invoering van een avondklok maakt het voor gemeenten mogelijk dat kinderen die 's avonds op straat rondhangen, door de politie of straatcoaches worden thuisgebracht. Maar de raad vindt dat er meer moet gebeuren omdat politieagenten geen zin hebben om als taxichauffeur te worden ingezet.
Provincie:
Tag(s):