zondag, 6. april 2008 - 15:02

AZ boekt moeizame overwinning op VVV

(Elfvoetbal) AZ heeft in een matige wedstrijd een moeizame overwinning op VVV-Venlo geboekt. Beide ploegen speelden uiterst belabberd en de Alkmaarders mogen in hun handen knijpen met de drie punten. De Venlonaren blijven door de nederlaag in hevige degradatiezorgen verkeren.

De ploeg van André Wetzel kwam al na drie minuten op voorsprong. Nordin Amrabat gebruikte zijn lichaam goed in het duel met zijn directe tegenstander en bediende met een uitstekende steekbal Jason Oost. De spits bleef sterk op de been, passeerde Sergio Romero en schoot raak.

Gesteund door de vroege voorsprong zakten de Limburgers in en liet het de Noord-Hollanders het spel maken. De ploeg van Louis van Gaal leek mentaal aangeslagen door de vroege tegentreffer en leek niet te weten wat het met het balbezit moest doen. Het elftal speelde in een veel te laag tempo om het de Venlonaren lastig te maken.

In de 22-ste minuut leek Graziano Pellè tegen te scoren voor AZ, maar de spits liet de Venlose doelman Raymond van Driel de bal van zijn voet tikken. Een minuut later was het dan wel raak. Na slecht uitverdedigen door de VVV-defensie kwam Haris Medunjanin in balbezit. De aanvallende middenvelder vond Ari met een briljante steekbal. Met een artistieke voetbeweging passeerde de Braziliaan de sluitpost en tikte simpel binnen.

Vlak voor rust waren er voor beide ploegen nog grote kansen. Mike Mampuya stuurde Barry Opdam het bos in, maar schoof een kans uit een moeilijke hoek voorlangs. Kemy Agustien haalde aan de andere kant hard uit vanaf de rand zestien meter en zag Van Driel zijn inzet slecht verwerken. Pellè pikte de bal op, maar de Italiaan stond buitenspel en kreeg de bal bij voorbaat al niet achter de liggende sluitpost.

Na de thee kwam de thuisploeg fel uit de startblokken. Mampuya was dichtbij een treffer, maar de rechtsachter schoot hoog over. In de 63-ste minuut hield Héctor Moreno Amrabat opzichtig vast en scheidsrechter Pieter Vink kende een strafschop toe. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en pegelde de bal achter Romero.

Een minuut later was het alweer gelijk. Invaller Mounir El Hamdaoui schoot via het lichaam van Sjors Verdellen de bal achter Van Driel. VVV-trainer Wetzel was na afloop teleurgesteld over de treffer. “We kwamen terecht op voorsprong en dan hebben we vreselijk pech dat een bal via een hoofd achter de keeper in het doel valt. Maar die jongen mag ook niet in schietpositie komen, dat is aan ons te wijten. Dan moeten we maar beter concentreren en opletten.�

El Hamdaoui werd in de 72-ste minuut de ‘matchwinner’. De aanvaller was het meest attent na een scrimmage voor het Venlose doel. De invaller schoof de bal in het doel en bracht daarmee zijn ploeg de overwinning. Louis van Gaal was tevreden met de overwinning, maar niet met het spel van zijn ploeg. “Ik vond ons de eerste helft mager voetballen en de tweede helft niet zo goed spelen. Dan mogen we onze handen dichtknijpen dat we deze wedstrijd winnen.�
Categorie:
Tag(s):