zondag, 24. februari 2008 - 11:41

AZ en FC Twente delen de punten

(Elfvoetbal) AZ en FC Twente hebben zaterdagavond allebei een punt overgehouden aan de onderlinge confrontatie. Beide teams maakten er alles behalve een spektakelstuk van. Het voetbal was van een erbarmelijk niveau en de angst om niet te verliezen leek te regeren.

De supporters van de thuisploeg grepen de wedstrijd tegen de Enschedeërs aan voor een protest. De Alkmaarse aanhang is ontevreden met de resultaten en maakte het eerste kwartier van de wedstrijd nauwelijks geluid. Pas na de eerste vijftien minuten lieten ze zich horen.

Het gebrek aan steun het eerste kwartier deed de geplaagde formatie van Van Gaal zichtbaar geen goed. Het elftal oogde nerveus en lijkt een tekort aan zelfvertrouwen te hebben. Ook FC Twente liet weinig zien. De ploeg van Fred Rutten heeft moeite de vorm van eerder dit seizoen terug te vinden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Tukkers. Robbie Wielaert kreeg in de negende minuut aan de rand van de zestien meter de bal precies voor zijn voeten en haalde hard uit. AZ-doelman Sergio Romero stond goed opgesteld en kon de uitstekende poging van de centrale verdediger tot hoekschop verwerken.
In de 14de kwam de thuisploeg er voor de eerste maal goed uit. Demy de Zeeuw mocht van grote afstand aanleggen, maar zijn schot miste precisie en ging hoog over het Enschedese doel. Zes minuten later liet de Nederlands international zich wederom positief gelden. Hij omspeelde zijn directe tegenstander, ging het strafschopgebied in en gaf hard voor, maar zijn voorzet werd door meerdere medespelers gemist.

Het bleek het laatste hoogtepunt van de eerste helft. Het duel oogde rommelig met veel balverlies aan beide kanten. Zowel AZ als FC Twente kon de bal nauwelijks in de eigen ploeg houden en een fatsoenlijke mogelijkheid zat er voor allebei de teams niet in.

Ook na de hervatting was er geen sprake van goed voetbal. De angst om niet te verliezen leek te overheersen en scheidsrechter Dick van Egmond moest vaak ingrijpen vanwege de vele overtredingen. AZ kreeg via Mendes Da Silva en De Zeeuw nog enkele mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde het niet.

In de slotfase kregen de bezoekers via Blaise N’Kufo en de thuisploeg via Ruud Vormer nog kansen om de drie punten te stelen. Beide spelers kregen de bal echter niet in het doel, waardoor de stand aan het einde van de wedstrijd was zoals die begon; 0-0.
Categorie:
Tag(s):