zaterdag, 22. maart 2008 - 22:22

AZ verdient opnieuw fluitconcert

AZ heeft zaterdag in eigen huis opnieuw niet kunnen imponeren. De Graafschap hield de Alkmaarders op 0-0 en dat was meer te wijten aan het Alkmaars offensief dan aan de defensie van de Superboeren.

Het begint inmiddels bijna een zielige vertoning te worden als de spelers van AZ het veld betreden. Al twaalf wedstrijden is de ploeg van Louis van Gaal verstoken van een zege en het niveau van AZ is bij vlagen lachwekkend.

AZ had als nummer twaalf van de competitie goede zaken kunnen doen met de zege op nummer vijftien De Graafschap. Nu is AZ nog steeds niet zeker van lijfsbehoud. En dat is een trieste concludering voor de nummer twee van vorig seizoen, nu vier wedstrijden voor het einde van de competitie.

De wedstrijd zaterdag tegen De Graafschap was exemplarisch voor het hele seizoen dat de Alkmaarders doormaken in 2007/2008. Niets, maar dan ook helemaal niets lukt. Zo begon AZ zaterdag net als in september vol goede moed. Een furieuze start, maar dat eindigde al snel, nadat kansen van Graziano Pellé en Ari in schoonheid stierven.

De wedstrijd kabbelde daarna de resterende tachtig minuten voort. AZ ploeterde, het leek bij vlagen nog iets, maar in de afwerking stuitte AZ steeds weer op de defensie van De Graafschap of op de eigen aanvallers die kampen met een hevig gebrek aan zelfvertrouwen.

Pas aan het eind van de wedstrijd werd het nog even leuk. Eerst na een fout van Ryan Donk, waarop Donny de Groot alleen voor het doel kwam, maar zo schrok van zijn kans dat hij tegen Sergio Romero schoot. Niet veel later kopte Kew Jaliens van een meter voor het doel over.

Net als vorige week reageerde het Alkmaarse publiek met het scanderen van de naam Louis van Gaal en met het zwaaien van witte zakdoeken. Veel mensen verlieten tien minuten voor het eind al het stadion en de mensen die wel bleven zitten trakteerden hun helden op een hels fluitconcert, dat niet meer dan verdiend was.
Categorie:
Tag(s):