vrijdag, 27. juni 2008 - 18:50

AZM mag doorgaan met pgd bij erfelijke borstkanker

Maastricht

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) is tevreden met het vertrouwen dat het kabinet stelt in de werkwijze van het azM en de zorgvuldigheid die de werkgroep Preïmplantatie Genetische Diagnostiek (PGD) betracht bij de indicatiestelling voor PGD. Dat heeft het universiteitsziekenhuis in een verklaring laten weten. Het azM mag van het kabinet doorgaan met PGD in geval van erfelijke borst- en eierstokkanker en vergelijkbare aandoeningen, waarover de laatste weken veel ophef ontstond in het kabinet.

De opstelling van de regeringspartijen in deze getuigt van flexibiliteit en realiteitszin. Terecht respecteert het kabinet evenals het azM de autonomie van de wensouders bij het maken van keuzes zo lang deze niet in strijd zijn met de professionele verantwoordelijkheid van de hulpverleners.

Het azM is positief over het feit dat niet elk verzoek voor PGD vooraf voorgelegd moet worden aan de landelijke richtlijncommissie. Het azM zal elke aanvraag voor PGD voor een ziekte die behoort tot een nieuwe categorie wél voorleggen aan de commissie.

Het azM onderschrijft dat een tweede centrum voor PGD niet noodzakelijk is.
Provincie:
Tag(s):