vrijdag, 6. juni 2008 - 17:37

Baarlonaar krijgt 2 jaar cel voor zware mishandeling Sjoerd Rutten

Roermond

De 26-jarige man uit Baarlo die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Sjoerd Rutten uit Lottum, is vrijdag door de de rechtbank Roermond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De rechtbank acht bewezen dat R.K. op 12 november 2007 tijdens de jaarlijkse paardenmarkt in Lottum Sjoerd Rutten opzettelijk zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht door hem met een bank tegen zijn hoofd te slaan.

De officier van justitie had een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar. geëist. Volgens de rechtbank is echter niet bewezen dat de verdachte Rutten opzettelijk van het leven heeft beroofd.

De man uit Baarlo verkeerde in de veronderstelling dat hij achtervolgd werd en heeft, om zijn vermeende achtervolgers de weg te versperren en zonder verder achterom te kijken, een bank gepakt en deze met een slingerbeweging naar achteren gezwaaid.
Volgens de rechtbank was het niet de bedoeling van de man om iemand doelbewust uit te schakelen. De rechtbank rekent het de Baarlonaar zwaar aan dat hij onnodig naar een uitzonderlijk zwaar middel heeft gegrepen om zich van zijn vermeende achtervolgers te ontdoen en de fatale gevolgen die zijn handelen heeft gehad.
Provincie:
Tag(s):